Bizden Haberler



 07.11.2022 - Çoruh EDAŞ Artvin’deki Çalışmalarına Devam Ediyor

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), bölgede gerçekleştirdiği yatırımlarını kesintisiz bir şekilde devam ediyor. Son olarak Artvin’in Arhavi ilçesinde kesintisiz enerji sağlamak adına gerçekleştirilen çalışmalar neticesinde, TEİAŞ 14. Bölge Müdürlüğü tarafından Arhavi ilçesine tesis edilen trafo merkezine, bölgedeki dağıtım altyapısını kalıcı olarak bağladı. Bölgede Hopa Mobil Trafo Merkezi üzerinden enerji alan Hopa, Arhavi ve Kemalpaşa ilçelerine alternatif enerji kaynağı sağlanırken geçici güç ile dağıtım sistemine bağlı olan 5 adet hidroelektrik santralin kalıcı bağlantıları tamamlandı.

 

Konusunda uzman 50 kişilik bir ekiple gerçekleştirilen alt ve üst yapı çalışmalarıyla; 20 kilometrelik enerji nakil hattında bakım ve ağaç kesimi, kesici değişimleri, hücre ilaveleri, dağıtım merkezi devreye alma bağlantıları, röle ayarları, XLPE bağlantıları gibi sistemi kalıcı hale çevirecek ve enerji arzında sürekliliği sağlayacak uygulamalar sonuçlandırıldı.

 

Dağıtım sisteminde alternatif beslemelerin oluşturulması ve teknik kayıpların azaltılması amacıyla bölgenin enerji üretiminin artırılmasına yönelik çalışmaları başarıyla sonuçlandıran Çoruh EDAŞ Artvin İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada “Artvin ili ve ilçelerinde sadece elektrik alt yapı hizmetiyle değil sosyal sorumluluk projelerinde de yer alarak bölgemize hizmet etme ve ülke ekonomisine katkı sağlama ilkelerimiz için kesintisiz çalışmaya devam ediyoruz” denildi.


 10.10.2022 - Çoruh EDAŞ Uyarıyor: “Elektrik Hattına Müdahale Etmeyin”

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), dağıtım bölgesinde yer alan tüketicilerine kesintisiz enerji sunma hedefi doğrultusunda çalışmalarına devam ediyor. Vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşandığını ifade eden Çoruh EDAŞ, tüketicilerini uyardı.

Çoruh EDAŞ; elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim, sayaç değişikliği vb. çalışmalarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması ve vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik dağıtım şirketi çalışanı haricinde elektrik hatlarına müdahalede bulunmanın riskli olduğuna vurgu yaptı.

ŞEBEKELERE BİLİNÇSİZCE MÜDAHALE ETMEYİN

Çoruh EDAŞ, alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisinin sadece şirketin teknik ekiplerinde bulunduğuna dikkat çekti. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim, sayaç değişikliği vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtti.

CAN GÜVENLİĞİNİZİ TEHLİKEYİ ATMAYIN, PARA CEZASI İLE KARŞILAŞMAYIN

Elektrik dağıtım şebekesinin, ilgili bölgedeki abone sayısına göre tesis edilmesi sonucu kaçak elektrik kullanımının şebekedeki yükü artırarak elektrik kesintisi ve gerilim düşümü gibi olumsuzlukları meydana getirdiğini belirten Çoruh EDAŞ, kaçak elektrik kullanımında can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirterek dikkat edilmesi gerekenleri paylaştı. Çoruh EDAŞ, Şirket tarafından adrese özel tesis edilerek abone numarası ile sisteme bağlanan sayaçların şirket bilgisi dışında sökülerek farklı bir adrese taşınması, ölçü sistemine, sayaca ya da yapı bina giriş noktasından sayaca kadar olan tesisata müdahale edilmesi sonucu cezai işlemler uygulandığını açıkladı.

AĞAÇ BUDAMA İŞLEMİNDE ELEKTRİK HATLARINA DİKKAT

Elektrik Kuvvetli Akım Tesisleri Yönetmeliği’ne (EKAT) göre Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon il ve ilçelerinden gelen talep ve ihbarlar üzerine ağaç dallarının budandığına dikkat çekilen açıklamada, ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda meydana gelebilecek can ve mal güvenliği tehlikesi vurgulanırken kar ve rüzgârda yaşanan arıza durumlarına karşı önlem amacıyla ve ekosistem dengesi göz önünde bulundurularak bilinçli budama işlemlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi. Ağaç budama işlemleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik arızası gibi meydana gelebilecek risklerin de asgari düzeye indirildiğinin altı çizildi.

 

Çoruh EDAŞ, özel mülk alanlarında bulunan ağaçların budanması, ağaçların elektrik tesislerinin veya elektrik şebekesindeki iletkenlerin üzerine devrilmemesi, kısa devrelere ve enerji hattında arıza kaynaklı kesintilere yol açılmaması için önlem alınması gerektiğini belirtti. Şirket, planlı kesinti yapılabilmesi için mutlaka haber verilmesinin önem taşıdığını vurguladı.

USULSÜZ ENERJİ TEDARİKİNİ BİLDİRİN

Usulsüz kullanımların şebekelerde büyük hasar meydana getirerek uzun süreli kesintilere yol açtığını, en önemlisi de can ve mal güvenliğinin tehlikeye atıldığını belirterek usulsüz işlemlerde suç duyurusunda bulunulacağını ifade eden Çoruh EDAŞ, ilgili işlemler için 7/24 hizmet veren 186 Arıza, İhbar ve Çözüm Merkezi ya da www.coruhedas.com.tr resmi internet sayfası üzerinden iletişime geçilmesini gerektiğini belirtti.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 

 05.09.2022 - Çoruh EDAŞ Cepte’ Mobil Uygulaması Yenilendi

Hizmet bölgesinde kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle 7/24 çalışan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), abonelerine daha hızlı ve kolay işlem yapabilmeleri için sunduğu ‘Çoruh EDAŞ Cepte’ uygulamasını yeniledi. Yenilenen uygulama ile sorunların hızlı çözümü ve müşteri memnuniyetinin artırılması hedefleniyor.

 

Faaliyetlerini sürdürdüğü Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon hizmet bölgelerinde, kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle 7/24 çalışan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), yenilenen ‘Çoruh EDAŞ Cepte’ mobil uygulaması ile müşteri deneyimini artırmaya devam ediyor. Şirketin, yeni nesil hizmet vizyonu kapsamında yenilediği ‘Çoruh EDAŞ Cepte’ mobil uygulaması ile müşteriler anlık elektrik arızalarını ve sokak aydınlatma ihbarlarını hızlı bir şekilde bildirirken yatırım ve bakım – onarım çalışmaları kapsamında yapılan planlı kesintiler hakkında bilgi alabiliyor. Yeni nesil mobil uygulama;  fatura oluşturabilme, geriye dönük kaçak fatura görüntüleme ve kaçak fatura tahsilatı gibi birçok işlemin yapılmasına da olanak sağlıyor. 

 

Aboneler, ‘Çoruh EDAŞ Cepte’ mobil uygulamasını App Store’dan ve Google Play’dan indirip işlemlerini hızlı ve kolay biçimde gerçekleştirebiliyor. Uygulamaya, App Store kullanıcıları https://apple.co/3Q9pUyf, Google Play kullanıcıları ise https://bit.ly/3TChXVq linkinden erişim sağlayabilecek.

 

 22.08.2022 - Çoruh EDAŞ’tan Yomra’ya Yatırım Atağı

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mahallesinde 1.5 milyon lira yatırımla aydınlatma çalışmaları gerçekleştirdi.

 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Trabzon’un Yomra ilçesine bağlı Kaşüstü mahallesinde gerçekleştirdiği 1.5 milyon TL yatırımla elektrik dağıtım şebekelerine yönelik projeyi hayata geçirdi.

 

Yatırım kapsamında bölgede artan enerji taleplerini karşılamak amacıyla monoblok trafo merkezinin kurulumu tamamlandı. Bölgeye yeni ring şebekenin de kurulumunun gerçekleştirilmesiyle, olası elektrik kesintilerine karşı alternatif kaynaklar oluşturularak kesinti sayı ve süresinin azaltılması hedefleniyor. Proje doğrultusunda ayrıca, şehrin modern görünümüne katkı sunmak ve ilerleyen dönemlerde oluşabilecek yeni yapılaşmalara yönelik kapasite artışı sağlamak amacıyla elektrik hatları yer altına alındı.

 

Şirket yetkilileri, abonelere kaliteli ve kesintisiz enerji sunma hedefiyle yatırım çalışmalarının yıl içinde devam edeceğini belirtti.

 

 06.07.2022 - Çoruh EDAŞ’tan Trabzon’a 1 Milyon Lira Yatırım

Yaklaşık 821 bin nüfusa sahip Trabzon’da kesintisiz enerji arzı hedefiyle faaliyet gösteren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), 1 milyon lira yatırım gerçekleştirerek Ortahisar’da aydınlatma çalışmalarını tamamladı.

 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Trabzon İl Müdürlüğü, yatırım projesi kapsamında Ortahisar ilçesinde elektrik şebekelerinin iyileştirilmesine yönelik çalışmalarını tamamladı. Bölgeye 1 milyon TL tutarında yatırım gerçekleştiren şirket, Soğuksu ve Bostancı mahalleleri arasında artan enerji taleplerini karşılamak amacıyla iki adet monoblok trafo merkezi inşa ederek havai hatların yer altına alınmasını sağladı.

 

Şirket, proje kapsamında yeni yapılmakta olan şehir şebeke tesislerinde gerçekleştirdiği yer altı kablolu uygulamalar ile kent estetiğine de katkı sundu. Aydınlatma direklerinin yenilenmesiyle bölgede ilerleyen dönemlerde oluşabilecek yeni yapılaşmalara yönelik kapasite artışı da sağlandı.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 05.07.2022 - Çoruh EDAŞ’ta Çay Fabrikalarına Bakım Atağı

Kaliteli ve kesintisiz hizmet hedefiyle Rize’de faaliyetlerine 7/24 devam eden Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), çay mevsiminin son günlerinde yoğun bir şekilde çalışan fabrikaların üretimde herhangi bir sekteye uğramaması için elektrik altyapısına yönelik bakım ve onarım çalışmalarını tamamladı.

 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Rize İl Müdürlüğü, bölgede yer alan kamu ve özel çay fabrikalarının kesintisiz enerji ile faaliyet göstermeleri için sezon boyunca bakım ve iyileştirme çalışmaları yürüttü. Çoruh EDAŞ ekipleri bu kapsamda bölgede kamuya ait 30, özel sektörde ise 8 adet fabrikanın elektrik altyapılarının kontrolünü gerçekleştirdi.

 

Fabrikalara enerji arzı sağlayan fider çıkışların, direklerin ve ayırıcıların bakımlarını yapan ekipler, bu fabrikalara ait makinaların devir kayıpları yaşamaması için de özel trafoların kademe ayarlarının kontrollerini gerçekleştirdi. Çalışma kapsamında yaklaşık 70 adet kafes direğin dip kısmı, 20 kilometrelik enerji nakil hattı ve 25 adet ayrıcının kontrolü yapıldı.

 

Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü ekipleri, tamamlanan bakım çalışmaları sonrası kontrol amaçlı fabrika ziyaretleri gerçekleştirerek bakım ve iyileştirme çalışmaları hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 13.06.2022 - Çoruh EDAŞ’tan Aydınlatma Denetimi Duyurusu

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), hizmet bölgesinde yer alan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde, TEDAŞ Genel Müdürlüğü tarafından genel aydınlatma denetimi gerçekleştirileceğini belirterek denetim sürecinde sokak aydınlatmalarının kontrol amaçlı gündüz saatlerinde de kısa süreli yanar durumda olabileceğini ifade etti.

 

Çoruh EDAŞ’tan yapılan açıklamada, 30.03.2013 tarih ve 28603 sayılı Resmî Gazete’de yayınlanan, 6446 sayılı Elektrik Piyasası Kanunu ve Genel Aydınlatma Yönetmeliği’nin inceleme ve denetim başlıklı maddelerine istinaden, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı tarafından yetkilendirilen TEDAŞ Genel Müdürlüğü’nün, Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 23 kişilik bir ekiple genel aydınlatmaya yönelik saha denetimi gerçekleştireceği belirtildi.

 

Şirket, 12.06.2022- 23.06.2022 tarihleri arasında gerçekleştirilecek söz konusu denetimde, trafo bölgelerindeki aydınlatma armatürlerinin gündüz saatlerinde kontrol amaçlı kısa süreli aktif olabileceğini ve denetim tamamlandığında ise normal çalışma periyoduna döneceğini açıkladı.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 06.06.2022 - Çoruh EDAŞ’tan Gümüşhane’ye Bir Yatırım Daha

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Gümüşhane İl Müdürlüğü’nün modern teknoloji altyapısıyla, kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti sunma hedefi doğrultusunda gerçekleştirdiği yatırım çalışmaları devam ediyor. Şirket, 2022 yılı yatırım programı kapsamında, Gümüşhane ilinin Merkez ilçesine bağlı Hasanbey Mahallesi’nin Emek Sokağı’nda bulunan yaklaşık 500 konutluk yeni yerleşim bölgesinde yatırım çalışmasını tamamladı. 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), 29 bin 551 kilometrekarelik yüz ölçümü üzerinde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde toplam 61 ilçede yaklaşık 1,4 milyon aboneye kesintisiz enerji arzı hedefi ile yüksek kalitede dağıtım hizmeti sunmak üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü tarafından 2022 yılı yatırım programı kapsamında, Merkez ilçesine bağlı Hasanbey Mahallesi’nin Emek Sokağı’nda yeni yapılaşmaların enerji ihtiyaçlarını karşılayacak yer altı dağıtım şebekesi ve modüler hücrelerle donatılmış 1000 kVA trafo gücünde beton köşk tesis edildi. Yatırıma alınan güzergâhlarda uygun tipte aydınlatma direk ve armatürler kullanılarak bölgenin aydınlatma ihtiyacı karşılandı. Yapılan çalışma ile yıl içerisinde aktif olacak konutların yanı sıra, ilerleyen yıllarda bölgeden gelebilecek yeni abone taleplerine uygun elektrik altyapısı da hazır hale getirildi.

 

Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürlüğü yetkilileri, şehrin her noktasında elektrik şebekesi yenileme çalışmalarına aralıksız devam edeceklerinin altını çizerek hizmetlerin en sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için proje ve yatırım planlamalarını en son teknolojiyle gerçekleştirdiklerini belirtti. Şirket, yenilenen elektrik şebekesi çalışmalarında gösterdikleri destek için bölge sakinlerine teşekkürlerini iletti.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 25.05.2022 - Çoruh EDAŞ’tan Gümüşhane’ye Kesintisiz Enerji Yatırımı

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Gümüşhane’nin birçok noktasında bakım onarım çalışmalarına devam ediyor. Şirket, 2022 yılında bölgeye bakım onarım çalışmalarıyla 5.3 milyon liralık yatırım gerçekleştireceğini açıkladı.

 

Çoruh EDAŞ, Gümüşhane Merkez ve ilçelerinde enerji nakil hattı ve alçak gerilim şebekelerinin bakım ve onarım çalışmalarına ara vermeden devam ediyor.

 

Gümüşhane ili ve ilçelerinde bakım ve onarım çalışmaları kapsamında bu yıl 5.3 milyon lira yatırım gerçekleştirmeyi planlayan Çoruh EDAŞ, yürüttüğü çalışmalarla zorlu kış mevsiminin yaşandığı bölgede kesintisiz enerji arzı sunmayı hedefliyor.

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 20.05.2022 - Gümüşhane SGK İl Müdürlüğü’nden Çoruh EDAŞ’a Teşekkür Belgesi

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), çağın yeniliklerini ve ilklerini bünyesinde barındıran, bilgi teknolojilerine dayalı modern ve akıllı dağıtım sistemi, yetkin çalışanları ve dinamik yönetim tarzıyla hizmet bölgesindeki illerde çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çoruh EDAŞ, 2021 yılında en çok istihdam sağlayan şirket olarak çalışan odaklı geliştirdiği yönetim anlayışı kapsamında, Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından “teşekkür belgesi” ne layık görüldü.

Çoruh EDAŞ, Sosyal Güvenlik Haftası kapsamında, Gümüşhane Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü tarafından “teşekkür belgesi” ne layık görüldü. Çalışanlarının hizmetlerini SGK’ya yasal süre içerisinde bildirdiği, primlerini düzenli olarak ödediği ve istihdama sağladığı özel katkı için ödüllendirilen şirket adına teşekkür belgesi, SGK İl Müdürü Eyyüp İslamoğlu tarafından Çoruh EDAŞ Gümüşhane İl Müdürü Muhammet Özkurt’a takdim edildi.

Çoruh EDAŞ yetkilileri, abonelerine kesintisiz enerji arzı sağlamanın yanı sıra, çalışan odaklı geliştirdiği yönetim anlayışıyla, çalışmalarına ara vermeden devam edeceklerini belirtti.

 

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

Zorunlu Çerezler
Her Zaman Etkin
Belli çerezlerin kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.
Performans ve Analiz Çerezleri
Bu çerezler sayesinde, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada işlemleriniz kaydedilerek sizlerin davranış alışkanlıkları analiz edilmekte ve bu yolla kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, size özel içeriklerin ön plana çıkarılması sağlanmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
İşlevsellik Çerezleri
Bu çerezler bölgeye göre dil seçiminin sağlanması gibi sitemizin işlevselliğini arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu tür çerezler türüne göre onayınıza tabii olarak kullanılır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz.

Siteyi ve uygulamayı kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerez kullanımına izin veriyorsanız, lütfen "Tümünü Kabul Et" seçeneğini tıklayınız veya çerez tercihlerinizi "Tercihlerinizi Özelleştirin" alanından değiştirin.

Tercihlerinizi Özelleştirin