Bizden Haberler



 26.10.2021 - Çoruh EDAŞ, TEDAŞ Genel Müdürü Yapıcı’yı Ağırladı

Türkiye Elektrik Dağıtım A.Ş. (TEDAŞ) Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı ve beraberindeki heyet, Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş.’yi (Çoruh EDAŞ) ziyaret etti. Ziyarette, Çoruh EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir ve Şirket Müdürü Mehmet Aydın, tedarik sürekliliği ile enerji arzı kalitesini geliştirmek ve tüketici memnuniyetini artırmak için yapılan bakım - onarım, yatırım ve Ar-Ge çalışmaları hakkında detaylı bilgi paylaşımında bulundu.

29.551 kilometrekarelik alanda, 1,9 milyon nüfusun yaşadığı Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon illerine bağlı 61 ilçe, 22 belde ve 1.536 köyde hizmet veren Çoruh EDAŞ, TEDAŞ Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Ömer Sami Yapıcı ve beraberindeki heyeti ağırladı.

Hizmet kalitesinin geliştirilmesi için yapılan teknoloji yatırımlarından SCADA merkezini yerinde inceleyen Ömer Sami Yapıcı’ya, Çoruh EDAŞ’ın faaliyetleri hakkında genel bilgilendirme yapıldı.

DOĞAL AFETTEKİ ÖZVERİLİ ÇALIŞMALAR İÇİN TEBRİK

Bölgede meydana gelen doğal afetlerle ilgili bilgilendirmede bulunan Çoruh EDAŞ Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir ve Şirket Müdürü Mehmet Aydın, kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle bölgenin zorlu arazi ve mevsim şartlarına rağmen eksiksiz sahada olduklarını ve yerel yönetimlerle iş birliği içerisinde çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. Yapıcı, doğal afetlerde kesintisiz enerji arzı sunmak için 7/24 özveriyle çalışan Çoruh EDAŞ’a teşekkürlerini iletti.

 18.10.2021 - Çoruh EDAŞ Uyarıyor: “Elektrik Hattına Müdahale Etmeyin”

Vatandaşların bilinçli veya bilinçsiz bir şekilde elektrik şebekelerine müdahale etmeleri sonucu elektrik dağıtım hizmetinde zorluklar yaşandığını ifade eden Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), abonelerini uyardı.

Çoruh EDAŞ; elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim vb. çalışmalarda can ve mal kayıplarının yaşanmaması ve vatandaşların uzun süreli kesintilere maruz kalmaması için elektrik dağıtım şirketi çalışanı haricinde elektrik hatlarına müdahalede bulunmanın riskli olduğuna vurgu yaptı.

Çevre bilinci ile çalışmalarını yürüten Çoruh EDAŞ, elektrik şebekesine zarar verecek şekilde uzayan ağaçların budanmasında önemli bir rol oynayarak şebekede meydana gelen teknik kayıpların önüne geçiyor.
 

AĞAÇ BUDAMA İŞLEMİNDE ELEKTRİK HATLARINA DİKKAT

Çoruh EDAŞ ekipleri, haber verilmeden yapılan ağaç budama işlemiyle ağaçların devrilerek şebekelere zarar verdiğini belirtti. Elektrik Kuvvetleri Akım Yönetmenliği’ne (EKAT) göre Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon il ve ilçelerinden gelen talep ve ihbarlar üzerine ağaç dallarının budandığına dikkat çekti. Açıklamada, ağaç dallarının elektrik hatlarına temas etmesi durumunda meydana gelebilecek can ve mal güvenliği tehlikesine dikkat çekilirken, kar ve rüzgârda yaşanan arıza durumlarına karşı önlem amacıyla bilinçli ve ekosistem dengesi göz önünde bulundurularak budama işlemlerinin gerçekleştirildiği ifade edildi. Ağaç budama işlemleriyle can ve mal kayıplarının önüne geçilmesinin yanı sıra, elektrik arızası gibi meydana gelebilecek risklerin de asgari düzeye indirildiğinin altı çizildi.

Çoruh EDAŞ, özel mülk alanlarında bulunan ağaçların budanması, ağaçların elektrik tesislerinin veya elektrik şebekesindeki iletkenlerin üzerine devrilmemesi, kısa devrelere ve enerji hattında arıza kaynaklı kesintilere yol açılmaması için önlem alınması gerektiğini belirtti. Şirket, planlı kesinti yapılabilmesi için mutlaka haber verilmesinin önem taşıdığını vurguladı.
 

ŞEBEKELERE BİLİNÇSİZCE MÜDAHALE ETMEYİN

Çoruh EDAŞ, alçak gerilim (AG) ve yüksek gerilim (YG) elektrik şebekelerinde her türlü bakım, onarım ve bağlantı yetkisinin sadece teknik ekiplerinde bulunduğuna dikkat çekti. Elektrik arızasına müdahale, enerji kesme-açma, armatür arızası, armatür takma, ağaç kesim vb. gibi durumlarda şebeke ve direklere üçüncü şahısların müdahale etmesinin tehlikeli ve yasak olduğunu belirtti.
 

DERE KENARINDA BALIK TUTARKEN DİKKAT

Çoruh EDAŞ, elektrik şebekesi altında veya yakınında üçüncü şahıslar tarafından yapılan çalışmalarda, elektriğin bilinçsizce kullanımı veya iş güvenliği kurallarına dikkat edilmemesi sonucu enerji hattına iletken maddelerle temas sağlanması ile birlikte kazaların yaşanabildiğini ifade etti.

Şirket, inşaat alanlarında ya da ikamet edilen konutun çatısında çalışırken EKAT Yönetmeliği’ne göre emniyet mesafesi uygun olan elektrik hattına temas edilmesi, iş makinesi ile inşaata beton dökümü yapılırken dikkatsizlik sonucu iletkenlere temas sonucu can ve mal kayıplarının yaşanmaması için uyardı.
 

YASAL PROSEDÜRLERE DİKKAT

Çoruh EDAŞ, sorumluluk bölgesindeki Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde yoğun olarak kullanılan kurulu veya kurulacak teleferiklerin yasal teknik prosedürlere göre can ve mal emniyetine dair önlemlerin alınarak çalıştırılmasının önem arz ettiğini belirtti. Şirket ayrıca, değişik yörelerde taşıma ve ulaşım güçlüğünün önüne geçebilme, yaş çay taşımacılığında kolaylık sağlayan teleferik aboneliklerindeki usulsüz kullanımın can ve mal güvenliğini tehdit etmekte olup usulsüz kullanımda olan aboneliklere cezai işlem uygulanacağını bildirdi.

Çoruh EDAŞ, enerji nakil hatlarına bağlı trafo ve direklerde şirket çalışanı olmayan, Çoruh EDAŞ logolu hizmet araçları ya da iş kıyafetleri bulunmayan şüpheli kişilerin görüldüğünde 7/24 hizmet veren 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezine, en yakın İlçe Yöneticiliğine ya da jandarma ve emniyet güçlerine bildirilmesi gerektiğini açıkladı.

 21.09.2021 - Çoruh EDAŞ, Gümüşhane’de Yatırım Çalışmalarına Devam Ediyor

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), 29 bin 551 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde toplam 61 ilçede yaklaşık 1.5 milyon aboneye kesintisiz enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor.

Çoruh EDAŞ, yatırımlarına her geçen gün bir yenisini ekleyerek abonelerine daha verimli ve kesintisiz hizmet veriyor. Zorlu arazi koşullarına karşın özverili ekipleriyle çalışmalarını aralıksız sürdüren Çoruh EDAŞ, faaliyet bölgesindeki her alana modern elektrik dağıtım teknolojisini taşıyor.

Gümüşhane ilinin Kelkit ilçesine bağlı Köycük mahallesinde bulunan, bölgenin önemli elektrik dağıtım merkezlerinden biri olan Köycük dağıtım merkezi ve bağlı olan enerji nakil hatları yenileniyor. Çoruh EDAŞ’ın yürüttüğü çalışmalar kapsamında, açık şalt dağıtım merkezi tamamen yıkılarak yerine modüler hücrelerle donatılmış modern beton köşk tesis edilecek.

Çoruh EDAŞ tarafından tesis edilecek yeni beton köşk üzerinde; 30 kilometre mesafede 31 adet trafo bölgesinin bulunduğu Çambaşı çıkışı üzerinde fider bölünmeleri yapılacak. Şirket ayrıca, Eskikadı mevkisine 1 adet beton köşk tesis ederek, Köycük dağıtım merkezi ile Eskikadı dağıtım merkezi arasında yaklaşık 7 kilometre uzunluğundaki enerji nakil hattının yenileme çalışmasını da gerçekleştirecek.

Toplam maliyetin 1 milyon 500 bin TL olduğu yatırım projeleriyle, içinde Gümüşgöze beldesinin de bulunduğu yaklaşık 3 bin abonenin etkilendiği bölgede, kesintisiz enerji arzı hizmete sunulacak.

Çoruh EDAŞ, 29 bin 551 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize, Trabzon illerinde toplam 61 ilçede yaklaşık 1.5 milyon aboneye kesintisiz enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Söz konusu 5 ilde bu hizmetlerin en sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için proje ve yatırım planlamalarını en son teknolojiyle yapan Çoruh EDAŞ, faaliyet gösterdiği bölgede hizmet kalitesini yükseltmek için çalışma temposunu her gün biraz daha artırıyor.

 20.09.2021 - Çoruh EDAŞ’tan, Rize’ye 1,5 Milyon Liralık Kesintisiz Enerji Yatırımı

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), yatırımlarıyla hizmet bölgesini aydınlatmaya devam ediyor.

Sorumluluk bölgesinde bakım ve onarım çalışmalarına aralıksız devam eden Şirket, Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerine yaklaşık 1,5 milyon TL’lik kesintisiz enerji yatırımı gerçekleştirdi.

Çoruh EDAŞ, sorumluluk bölgesi Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde planlı olarak periyodik bakım ve onarım çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Şirket son olarak, Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde yaklaşık 1,5 milyon TL tutarında yatırım yaptı.

Rize’nin Ardeşen ve Çamlıhemşin ilçelerinde yaklaşık 1,5 milyon TL’lik bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayan Çoruh EDAŞ, artan enerji talebine yönelik çözüm odaklı çalışmalarına devam ediyor. Yapılan çalışmalar kapsamında Ardeşen ilçesinin Aşağıdurak, Özgür ve Kaçkar köylerinin şebekesi yenilendi. Ayrıca, Çamlıhemşin ilçesinde çığ düşmesi sonucu hasarlanan şebekenin iyileştirme ve bakım çalışmaları da gerçekleştirildi.

Yatırım ve bakım - onarım çalışmalarına ara vermeden devam edileceğini belirten Çoruh EDAŞ Rize İl Müdürlüğü, Rize ili şebekesindeki hizmet kalitesine her geçen gün yeni bir yatırım yaparak kesintisiz enerji arzını sağlama önceliğinin altını çizdi.

Çoruh EDAŞ, 29 bin 551 kilometrekarelik yüzölçümü üzerinde Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde toplam 61 ilçede yaklaşık 1.5 milyon aboneye kesintisiz, kaliteli enerji arzı ve yüksek kalitede dağıtım hizmeti vermek üzere yatırımlarına aralıksız devam ediyor. Söz konusu 5 ilde bu hizmetlerin en sağlıklı şekilde yürütülebilmesi için proje ve yatırım planlamalarını en son teknolojiyle yapan Çoruh EDAŞ, faaliyet gösterdiği bölgede hizmet kalitesini yükseltmek için çalışma temposunu her gün biraz daha artırıyor.

 30.12.2020 - Çoruh EDAŞ’tan Artvin’e 350 Noktada Yatırım

 28.12.2020 - Çoruh EDAŞ’tan 2 Bin Metre Yükseklikte Yatırım Çalışması

 23.12.2020 - Çoruh EDAŞ Artvin’de 50 Yıllık Enerji Nakil Hattının Söküm İşlemini Başarıyla Tamamladı

 22.12.2020 - Çoruh EDAŞ, Giresun’a Yatırıma Devam Ediyor

 22.12.2020 - Çoruh EDAŞ’tan Kesintisiz Enerji İçin Planlı Kesinti Duyurusu

 16.12.2020 - ÇORUH EDAŞ’TAN BULANCAK VE PİRAZİZ’E KESİNTİSİZ ENERJİ TAKVİYESİ

Zorunlu Çerezler
Her Zaman Etkin
Belli çerezlerin kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.
Performans ve Analiz Çerezleri
Bu çerezler sayesinde, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada işlemleriniz kaydedilerek sizlerin davranış alışkanlıkları analiz edilmekte ve bu yolla kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, size özel içeriklerin ön plana çıkarılması sağlanmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
İşlevsellik Çerezleri
Bu çerezler bölgeye göre dil seçiminin sağlanması gibi sitemizin işlevselliğini arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu tür çerezler türüne göre onayınıza tabii olarak kullanılır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz.

Siteyi ve uygulamayı kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerez kullanımına izin veriyorsanız, lütfen "Tümünü Kabul Et" seçeneğini tıklayınız veya çerez tercihlerinizi "Tercihlerinizi Özelleştirin" alanından değiştirin.

Tercihlerinizi Özelleştirin