Bizden Haberler



 19.04.2022 - Çoruh EDAŞ’tan Hopa’ya 2 Milyon Liralık Yatırım

Çoruh EDAŞ Artvin İl Müdürlüğü, il genelinde faaliyetlerine hız kesmeden devam ediyor. Şirket, kesintisiz enerji arzı sunmak amacıyla 2 milyon TL yatırım gerçekleştirerek Hopa’da elektrik dağıtım altyapısını güçlendirdi.   

 

Çoruh EDAŞ, Artvin’in Hopa ilçesindeki çalışmalarına bir yenisini daha ekledi. Şirket, 2 milyon lira yatırım gerçekleştirerek ilçe merkezi genelinde hizmet veren 15,8 kV’luk şebekede 31,5 kV gerilim dönüşümü çalışmalarını tamamladı. Proje ile alternatif şebeke bağlantılarıyla ring şebeke altyapısı kurularak enerji tedarikinde süreklilik sağlanması, ilçe genelinde oluşturulan elektrik dağıtımının verimli hale getirilmesi ve böylece ülke ekonomisine katkı sunması hedefleniyor.

 

Proje kapsamında 30 trafo bölgesindeki üç dağıtım binası yıkılarak yerlerine yeni sistem monoblok beton köşkler tesis edildi. Yapılan çalışmalarla ilçe genelindeki kurulu trafo gücünde 3 MVA’lık artış gerçekleşti. Ayrıca bölgede kurulan eş gerilim seviyesi altyapısı ile iki güç trafosunun devre dışı bırakılmasıyla da teknik kayıpların önlenmesi amaçlanıyor.

 

Çoruh EDAŞ Artvin İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Artvin il ve ilçelerinin elektrik dağıtım altyapısında hizmet kalitesini yükseltmek için yatırım programımız kapsamında şebeke iyileştirme, yenileme, ilave şebeke ve aydınlatma projelerine hız kesmeden devam edeceğiz” ifadesine yer verildi.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 

 13.04.2022 - Birikmiş Elektrik Borçlarına Faiz Affı Geliyor

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), tüketicilerin 2021 yılına kadar olan dönemdeki elektrik borcuna ait faizin silineceğini duyurdu.

 

Kampanyadan yararlanmak isteyen tüketicilerin, elektrik borçları için 31 Temmuz 2022 tarihine kadar Çoruh EDAŞ İlçe Yöneticilikleri ile İl Müdürlüklerine başvuruda bulunmaları gerekiyor.

 

Çoruh EDAŞ, Covid-19 salgını kapsamında tüketicilere destek olmayı sürdürüyor. Doğu Karadeniz Bölgesi’nin beş ilinde elektrik dağıtım hizmeti sunan Şirket, tüketicilerin 2021 yılına kadar olan döneme ait icra ve dava aşamasındaki borçları için kampanya başlattı.

 

Şirket, bu kapsamda 2021 yılına kadar olan elektrik borçlarında, anaparası için peşin ödemenin yapılması koşulu ile faizin silineceğini açıkladı. Şirketten yapılan açıklamaya göre, “Faizi Siliyoruz” kampanyası kapsamında, icra takibine uğramış olsa dahi yüzde 100'e kadar faiz indirimi yapılacak. Kampanya, kaçak veya usulsüz kullanım kaynaklı borçlar için geçerli olacak.

 

Kampanyadan yararlanmak isteyen tüketiciler, 31 Temmuz 2022 tarihine kadar Çoruh EDAŞ İlçe Yöneticilikleri ile İl Müdürlüklerine şahsen başvuruda bulunarak faiz affından yararlanabilecek.

 

Çoruh EDAŞ, Covid-19 salgınıyla mücadele kapsamında tüm abone gruplarında desteğe yönelik kampanyalarına devam edeceğini belirterek, müşterilerinin yanında olduklarının mesajını verdi. Kampanya detaylarına www.coruhedas.com.tr/kampanya/ adresi üzerinden ulaşabiliyor.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 08.04.2022 - Çoruh EDAŞ, Çayeli’yi Yatırımlarıyla Aydınlatıyor

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Rize’nin Çayeli ilçesinde, Senoz Vadisi’nde yaşanabilecek afetlerden kaynaklı enerji kesintilerini en aza indirmek için enerji arz güvenliğine yönelik çalışmalarını tamamladı.

 

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), Senoz Vadisi’nin coğrafi şartlarından dolayı, özellikle kış aylarında meydana gelebilen enerji kesintilerinin önlemek için Rize ilinin Çayeli ilçesinde çalışmalarını tamamladı. Proje ile enerjide, Senoz Vadisi’nde yaşanabilecek olası afetlerden kaynaklı enerji kesintilerinin en aza indirilmesi hedefleniyor.

 

Çoruh EDAŞ, bölgenin dağıtım şebekesini iyileştirme çalışmaları kapsamında, hâlihazırda 15 kV gerilim seviyesinde olan gerilim seviyesini 36 kV gerilim seviyesinde yükseltmek için yaklaşık 30 kilometre uzunluğundaki enerji hattını 8 adet elektrik kabiniyle destekledi. Senoz Vadisi’nde yer alan 1 belde ve 12 köydeki 3 bin 380 aboneye kesintisiz enerji arzı sunmak için Şirket, orta gerilim seviyesinde ring şebekeyi de (alternatif hat) tamamlayarak hizmete sundu.

 

Proje doğrultusunda ayrıca, Çataldere ve Uzundere köylerini de kapsayacak ve karşılıklı enerji alışverişi yapılabilecek şebekelerle, Madenli beldesindeki enerji arz güvenliği yapılan çalışmalarla artırılarak Senoz Vadisi’ndeki abonelerin hizmetine sunulmuştur.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 07.04.2022 - Çoruh EDAŞ Ekibine AFAD’dan Farkındalık Eğitimi

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Giresun İl Müdürlüğü çalışanlarına, afet ve acil durumlara karşı farkındalığı ve ortak bilinci artırmak amacıyla Giresun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü tarafından “Sivil Savunma ve Temel Afet Bilinci” eğitimi verildi.

 

Giresun Valiliği İl Afet ve Acil Durum Şube Müdürü Göksel Elifoğlu ve beraberindeki AFAD eğitmenleri; olası afet durumlarına karşı bilinç ve farkındalık oluşturma, afet öncesi hazırlık ve sonrasında yapılacaklar hakkında bilgi verme ve ekip olarak olaylara koordineli biçimde müdahale etmenin önemini anlatma amacı ile Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü ekiplerine uygulamalı “Sivil Savunma ve Temel Afet Bilinci” eğitimi verdi.

 

Çoruh EDAŞ Giresun İl Müdürlüğü’nde gerçekleşen eğitimde; sivil savunmayla ilgili ikaz, alarm, sığınaklar ile çeşitli kriz durumlarına karşı önlemlere ilişkin eğitimler verildi. Temel afet bilinci eğitimleri kapsamında da afetlerle mücadelede temel bilgi ve kavramlar, hizmete yeni sunulan “AFAD Acil” mobil uygulaması, deprem ve tahliye, sel, heyelan ve yangın konularında teorik bilgiler paylaşıldı. Eğitim kapsamında, alanda yangına müdahale teknikleri de uygulamalı olarak gerçekleştirildi.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 

 24.03.2022 - Çoruh EDAŞ, 200 Saha Çalışanını Ödüllendirdi

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 1,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), 2021 yılı boyunca sergilediği üstün performans ve çalışma disipliniyle fark yaratan yaklaşık 200 başarılı saha çalışanını ödüllendirdi.

 

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon olarak 5 il 61 ilçede elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), çalışan odaklı yatırımlarına devam ediyor. Şirket yöneticileri bu kapsamda, 2021 yılında başarılı performans gösteren yaklaşık 200 saha çalışanını ödüllendirmek için bir araya geldi. Toplantıya, Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, Çoruh EDAŞ Müdürü Mehmet Aydın ile birlikte yönetim kurulu üyeleri ve bölge yöneticileri de katılım gösterdi.

 

KESİNTİSİZ ENERJİ HEDEFİYLE 7/24 ÖZVERİLİ HİZMET: “SAHA EKİPLERİMİZLE GURUR DUYUYORUZ”

 

Müşteri memnuniyetinde olduğu kadar çalışan odaklı yatırımlarıyla da fark yaratmaya devam ettiklerinin altını çizen Dağıtım Operasyonları Genel Müdürü Ömer Kandemir, “Kaliteli ve sürdürülebilir hizmet en büyük önceliğimiz. Bu kapsamda kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle 7 gün 24 saat büyük özveriyle sahada olan ekip arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Çoruh EDAŞ olarak insan kaynakları politikalarımızda başarıyı takdir etme, ödüllendirme, çalışan mutluluğu ve memnuniyetine büyük önem veriyoruz” dedi.

 

Çalışanlara sağlıklı ve güvenli bir ortam sunmayı misyon edindiklerini belirterek, başarılı saha çalışanlarına ödüllerini takdim eden Kandemir, “Çalışanlarımızın her bakımdan kendilerini geliştirmesine katkı sağlamayı hedefliyoruz. Biliyoruz ki büyük başarılarımızı nitelikli ve özverili çalışan gücümüze borçluyuz. Ulaşılması zor olan en ücra yerlere büyük emek ile hizmet ulaştıran her çalışanımız bizim için çok kıymetli. Çalışanlarımızın motivasyonunu artırmaya yönelik projeleri artırarak devreye almaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

 

Çoruh EDAŞ Kurumsal İletişim Yönetmenliği

 

 

 

 15.03.2022 - Çoruh EDAŞ, Trabzon’da Yatırımlarına Devam Ediyor

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 1,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), kesintisiz enerji arzı hedefiyle yatırımlarına devam ediyor.

Şirket son olarak, Trabzon’a toplamda 2 milyon lira yatırım gerçekleştirerek bölgeyi modern bir görünüme kavuşturdu. Çoruh EDAŞ yetkilileri, sorumluluk bölgesi illerde yatırımların hız kesmeden devam edeceğini belirtti.

Çoruh EDAŞ, kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle sorumluluk bölgesi illerde yatırımlarına 7/24 devam ediyor. Şirket, Trabzon’un Akçaabat ilçesine 2 milyon lira yatırım gerçekleştirerek bölgeyi modern bir görünüme kavuşturdu.

Akçaabat ilçesine bağlı Yenimahalle’de artan enerji ihtiyacının karşılanması ve şebekelerin yer altı kablolu tesis edilmesi amacıyla çalışmalar yürüten Çoruh EDAŞ, bölgede yatırımlarını tamamladı. Çalışma kapsamında; orta gerilim, alçak gerilim ve aydınlatma şebekesi yer altı kablolu olarak tesis edildi, sokak aydınlatmaları galvaniz direkli seçilerek şehir estetiğine katkı sağlandı.

Şirket ayrıca ilçede, Yıldızlı Derecik Kavşağı ile Düzköy Yolu Osman Baba Köprüsü arasında yer alan yolun aydınlatma çalışmalarını da tamamladı. Bu kapsamda, 3 bin 700 metrelik yeni bölünmüş yola yönelik yer altı kablolu ve galvaniz aydınlatma direkli olan tesise enerji verildi.

Bölgede mesken sayısının artmasıyla birlikte, Trabzon Üniversitesi gibi sürekli gelişim gösteren okul gibi yapıların bulunması noktasında enerji arzının sağlanarak aydınlatma çalışmalarının tamamlanmasının ayrıca önem taşıdığını belirten Çoruh EDAŞ, yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

 07.03.2022 - Çoruh EDAŞ Yönetimi, Afet Kriz Planları ve Yatırım Planlarını Yerinde Değerlendirdi

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon’da, 61,5 milyon kilometre dağıtım hattı üzerinde yaklaşık 1,5 milyon aboneye, 13 bin adete yakın trafoyla kaliteli ve kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle faaliyetlerini sürdüren Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), 2022 yılı içerisinde müşteri memnuniyeti için 562 milyon lira yatırım gerçekleştireceğini açıkladı.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde yaklaşık 30 bin kilometrekarelik alanda başarılı operasyonel süreçleri ve doğal afetlerdeki hızlı aksiyonlarıyla çalışmalarını 7/24 özveriyle sürdüren Çoruh EDAŞ, Trabzon’da 100 kişinin katılımıyla gerçekleştirilen yönetim toplantısında, afet kriz yönetimi ve müşteri memnuniyetine yönelik planlarını gözden geçirdi.

Şirket yönetimi tam kadro olarak Trabzon’da sahada çalışan ekipleri görevleri başında ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Çoruh EDAŞ üst düzey yetkililerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, acil durumlara yönelik afet yönetimi planları değerlendirildi. Bu kapsamda, Doğu Karadeniz Bölgesi’nin iklimi gereği mevcut tedbirlerin artırılmasına ve kriz iletişiminin daha da güçlendirilmesinin önemine vurgu yapıldı. Sürdürülebilir hizmeti odağına alan Şirket, müşteri memnuniyetini daha da artırmak için 2022 yılı içerisinde kesintisiz enerji hedefiyle gerçekleştireceği 562 milyon liralık yatırım planını ele aldı.

 

“Afetlere karşı çok daha hazırlıklı olmalıyız”

Çoruh EDAŞ yönetim kurulu toplantısında konuşan şirketin bağlı bulunduğu Kazancı Holding’in Yönetim Kurulu Üyesi Barış Erdeniz, “Çoruh EDAŞ, yaklaşık 30 bin kilometrekarelik dağıtım bölgesinde 5 il, 61 ilçe ve bin 536 köyde 1,5 milyona yakın aboneye hizmet sunuyor. Bölgemiz, yaz aylarında yoğun yağışa bağlı sel felaketi, kış aylarında ise yoğun kar yağışıyla meydana gelen don ve çığ gibi doğal afetlerin tehdidi altında. Ekiplerimizi, zorlu hava koşullarında azimli gayreti ve özverili çalışmalarından dolayı içtenlikle tebrik ediyorum. Doğu Karadeniz Bölgesi’nde etkisini gösteren yoğun kar yağışı, sel gibi olumsuz ve zorlu hava şartlarında aldığımız hızlı aksiyonlar ile birçok krizi hep birlikte başarıyla yönettik. Vatandaşlarımızın mağdur olmamaları için her türlü afet durumunda halkımızı en hızlı şekilde kesintisiz hizmete kavuşturabilmek en büyük önceliğimiz. Bu yüzden bölgedeki tüm kriz planlarımızı yeniden masaya yatırdık.” açıklamasında bulundu.

 

“Hedef: Vatandaşlara kalitesi hizmeti sunmak”

Müşteri memnuniyetini en üst seviyeye çıkartmaya yönelik ve afetlere karşı dayanıklılığı hedef alan tüm yatırımların takipçisi olacağının altını çizen Erdeniz, 7/24 özveriyle çalışan tüm Çoruh EDAŞ ekiplerine bir kez daha teşekkürlerini iletti. Ayrıca Çoruh EDAŞ temsilcileri, yönetim toplantısının ardından muhtarlarla görüşmeler gerçekleştirerek vatandaşlara daha kaliteli hizmet sunabilmek için karşılıklı fikir alışverişinde bulundu.

 04.02.2022 - Çoruh EDAŞ Ekiplerinin Zorlu Kış Mesaisi

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ), kışın etkisini yoğun olarak gösterdiği şu günlerde, zorlu hava koşulları nedeniyle meydana gelebilecek arızalara müdahale edebilmek için sorumluluk bölgesi illerde 7/24 görev başında.

Ekipler, kırsalda kar kalınlığının 1 metreyi aştığı, hava sıcaklığının sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgede, kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.

Çoruh EDAŞ, zorlu kış koşullarının etkili olduğu Karadeniz Bölgesi’nde, abonelerine kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışmalarında hız kesmiyor. Şirket, belediye ve il özel idare kurumları ile koordineli olarak yürüttüğü çalışmalarına kar yağışı, fırtına ve heyelana rağmen özveriyle devam ediyor.

Kırsalda, karın yoğun olduğu ve araçların ilerleyemediği durumlarda yaya olarak ulaşım sağlamaya çalışan Çoruh EDAŞ ekipleri, zorlu arazi şartları ve ağır hava koşullarında faaliyetlerine devam ediyor.
 

DOĞU KARADENİZ’DE 2 MİLYON NÜFUSA SÜRDÜRÜLEBİLİR HİZMET

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde 2 milyon nüfusa enerji arzı sağladıklarını belirten Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın, “61 bin 488 kilometre hat uzunluğunda, 12 bin 971 trafo ile kaliteli ve kesintisiz enerji hedefiyle çalışıyoruz” dedi.

Aydın, “Şiddetli kar yağışı tüm hayatı olduğu gibi elektrik hatlarını da olumsuz etkileyebilmekte. Ancak şirketimiz, doğal afet ve acil durumlar için çok daha öncesinde planladığı üzere, hızla koordine olabilen ‘Çoruh EDAŞ Kriz Merkezi’ altında, kar yağışının etkili olmaya başladığı andan itibaren gelişmeleri anlık olarak takip ederek ilave personel, ekipman ve araçlarla desteklediği ekipleriyle bölge genelinde olumsuz etkileri en aza indirebilmek için yoğun kar altında dahi 7/24 çalışmaya devam ediyor.” şeklinde konuştu.
 

ZORLU KIŞ MESAİSİ: EKİPLER, ‘KESİNTİSİZ ENERJİ’ İÇİN 7/24 SAHADA

Çoruh EDAŞ ekipleri, kırsalda kar kalınlığının 1 metreyi aştığı ve sıcaklığın sıfırın altında 10 dereceye kadar düştüğü bölgede, olumsuz hava koşullarından dolayı meydana gelen arızalar için kesintisiz enerji arzına yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

Ekipler, ağır hava koşulları ve zorlu arazi şartları sebebiyle araçların ilerleyemediği durumlarda yürüyerek arızalara müdahale etmek için 7/24 özveriyle çalışıyor.

Şirket, hava muhalefetine bağlı olarak, sorumluluk bölgesi içerisinde yer alan Artvin, Giresun, Gümüşhane, Trabzon ve Rize illerinde meydana gelebilecek arızalara karşı abonelerin 7/24 hizmet sunan 186 Arıza İhbar ve Çözüm Merkezi aracılığıyla talep, öneri ve şikâyetlerini iletebileceklerini, tüm başvuruların anlık olarak takip edildiğini belirtti.  

Enerji Kahramanlarının zorlu kış şartlarındaki çalışmalarına https://bit.ly/enerjikahramanlarigorevbasinda linkinden ulaşabilirsiniz.

 28.12.2021 - Arhavi’ye Bir Yatırım Daha!

Çoruh Edaş, Yatırımlarında Hız Kesmiyor.

Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ) Artvin İl Müdürlüğü, il genelinde şebeke yatırımlarına hız kesmeden devam ederken, 2021 yılında Arhavi ilçesine yatırım atağı gerçekleştirdi.

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon’da kesintisiz enerji sunma hedefiyle 7/24 özveriyle çalışan Çoruh EDAŞ yatırımlarında hız kesmiyor. Şirket, bu yıl Artvin’in Arhavi ilçesindeki birçok noktaya yatırım gerçekleştirdi.

Çoruh EDAŞ, bölgede elektrik hatlarını yer altına alarak yenileme çalışmaları gerçekleştirdi. İlçe merkezinde yapımına başlanan 3 Milyon TL’lik Arhavi Şehir Şebekesi Elektrik Tesis İşleri projesi kapsamında; Hükümet Binası, Belediye Binası, diğer kamu kurum ve kuruluşlarının bulunduğu ve ticaretin yoğun olarak faaliyet gösterdiği yerlerde çalışmalara önem verildi. Musazade Mahallesindeki Şehit Asteğmen Mehmet Altanlar Caddesi üzerinde yaklaşık 3 kilometre uzunluğunda ana arter ve sokaklarda yapılan yatırım çalışması için 20 kilometre kablo montajı yapılarak havai hatlar yer altına alındı.

Şirket, bölgeye 6 adet trafo binası ve 1 adet trafo postası montajı sağlayarak 8 bin 500 aboneye alternatif enerji oluşturacak elektrik altyapısını hayata geçirdi. Bu sayede, elektrik hatlarının hava koşullarından ve çevresel etmenlerden daha az etkileneceği şebeke yapısına geçilmiş oldu. Ayrıca, bölgede trafo ve hat kapasiteleri de artırıldı. Çoruh EDAŞ tarafından gerçekleştirilen çalışmalarda yaklaşık 100 adet direk demonte edilerek ilçe merkezi modern bir görünüme kavuşturuldu.

Çoruh EDAŞ, kesintisiz enerji sunma hedefiyle abonelerinin ihtiyaç ve beklentilerine yönelik yatırımların artarak devam edeceğini belirtti.

 16.12.2021 - Çoruh EDAŞ’a ‘Sıfır Atık’ Belgesi

Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde yaklaşık 1,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh Elektrik Dağıtım A.Ş. (Çoruh EDAŞ),  atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak sorumluluk bölgesindeki tüm illerde Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazandı.

Şirket, sürdürülebilirlik esasıyla doğal kaynakların korunması ve geri dönüşümün yaygınlaştırılması noktasında insana ve çevreye değer katacak uygulamaların takipçisi olmaya devam edeceklerini belirtti.

Sorumluluk bölgesi illerde yaklaşık 1,5 milyon aboneye elektrik dağıtım hizmeti sunan Çoruh EDAŞ, sürdürülebilirlik esasıyla insana ve çevreye değer katan uygulamalarına devam ediyor. Kesintisiz enerji arzı sunma hedefiyle çalışan Şirket, proje ve çalışmalarıyla enerjiyi tasarruflu ve verimli kullanmaya yönelik bilinçlendirme çalışmalarının önemine değinerek gelecek nesillere daha yaşanabilir bir çevre bırakmayı hedefliyor. Çoruh EDAŞ, bu farkındalık ve bilinçle Artvin, Giresun, Gümüşhane, Rize ve Trabzon illerinde atıkların işletilmesine ilişkin eğitimleri tamamlayarak Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından verilen ‘Sıfır Atık Belgesi’ almaya hak kazandı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın Sıfır Atık Yönetmeliği’nde yer alan israfın önlenmesi, atık toplama alanlarının oluşturulması, çalışanlara çevre ile ilgili eğitimlerin verilmesi gibi önemli sorumlulukları yerine getiren Şirket, ‘Sıfır Atık Eylem Planı’ oluşturarak süreci hızlandırma yoluna gitti. Sıfır Atık Eylem Planı çerçevesinde oluşturulan Koordinasyon Kurulu, mevcut durumun değerlendirmesini yaparak bir yol haritası belirledi. Bu kapsamda gerekli tedarikler sağlanıp eğitimler verildi. Kısa sürede elde edilen başarı sonucunda Çoruh EDAŞ, sorumluluk bölgesindeki tüm illerde 'Sıfır Atık Belgesi' almaya hak kazanarak çevresel sürdürülebilirlik faaliyetlerindeki çalışmalarını tescilledi.
 

“SÜRDÜRÜLEBİLİR BÜYÜMEYE ÖNEM VERİYORUZ”

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Çoruh EDAŞ Şirket Müdürü Mehmet Aydın: “Tüm süreçlerimizde sürdürülebilirliği esas alarak 2020 – 2021 yıllarında 1 milyon 505 bin 131 kilogram hurda metal ile 168 bin 298 kilogram hurda plastiği geri dönüşüme kazandırarak 1 milyon 938 bin kWh enerji tasarrufu sağladık. Ayrıca, 1 milyon 850 bin kilogram ağaç direğimizi geri dönüşüm kapsamında değerlendirerek 5 milyon 577 kWh enerji tasarrufu yaptık. Sürdürülebilirlik esasıyla insanı ve çevreyi odağına alan yaklaşımımızı Sıfır Atık Belgesi ile tescilledik. Çevre yönetim ekibimiz koordinesinde çalışanlarımızın atık yönetimi konusundaki farkındalığı uygulamalarımızı daima ileri taşıyor. Sürdürülebilirlik her zaman öncelikli planlarımız arasında yer alacak. Bu kapsamda çevresel hedeflerimizi yerine getirmek için sürecin takipçisi olacağız” mesajını verdi.

Kaynakların daha verimli kullanılması amacıyla atık yönetimi adımlarını kurgulayan Çoruh EDAŞ, doğal kaynakların korunması, geri dönüşümün yaygınlaştırılması ve evsel nitelikli katı atık (çöp) miktarının azaltılmasıyla birlikte ülke ekonomisine de katkı sağlamayı amaçlıyor.

Zorunlu Çerezler
Her Zaman Etkin
Belli çerezlerin kullanımı sitemizin ve uygulamamızın doğru biçimde çalışması için zorunludur. Örneğin sitemizde oturum açtığınızda devreye giren kimlik doğrulama çerezleri, sitemizde bir sayfadan diğerine geçişinizde etkin olan oturumunuzun devam etmesini sağlamaktadır.
Performans ve Analiz Çerezleri
Bu çerezler sayesinde, internet sitemizi ziyaret ettiğiniz sırada işlemleriniz kaydedilerek sizlerin davranış alışkanlıkları analiz edilmekte ve bu yolla kişiselleştirilmiş reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi, size özel içeriklerin ön plana çıkarılması sağlanmaktadır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.
İşlevsellik Çerezleri
Bu çerezler bölgeye göre dil seçiminin sağlanması gibi sitemizin işlevselliğini arttırmak amacıyla kullanılmaktadır. Bu tür çerezler türüne göre onayınıza tabii olarak kullanılır. Bu çerezler aracılığıyla toplanan kişisel verileriniz, Kanun’un 5/1 numaralı maddesi kapsamında açık rızanızın alınması suretiyle işlenmektedir.

Sitemizde ve uygulamamızda çerezler kullanılmaktadır. Çerezler hakkında detaylı bilgi almak için Çerez Aydınlatma Metni’ni incelemenizi rica ederiz.

Siteyi ve uygulamayı kullanımınızı analiz etmek, sosyal medya özellikleri sağlamak ve içerik ve reklamları kişiselleştirmek için çerez kullanımına izin veriyorsanız, lütfen "Tümünü Kabul Et" seçeneğini tıklayınız veya çerez tercihlerinizi "Tercihlerinizi Özelleştirin" alanından değiştirin.

Tercihlerinizi Özelleştirin